Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

VESTI

Bosch sijalice

Jeftino po svaku cenu

Bosch test otkriva nizak kvalitet i lošu završnu obradu zamenskih svećica.

Bez površinskog premaza, navoj na metalnom kućištu može biti oštećen ili pokidan prilikom demontaže svećice. Bakarno jezgro centralne elektrode je podjednako važno. Na kraju svega, nepravilno termičko ponašanje svećice može rezultirati povećanjem temperature, pregrevanjem, pa čak i oštećenjem motora.

BOSCH: PARTNER ZA SVEĆICE ZA SERVISNE RADIONICE

Svećice moraju biti pouzdane. Posebno kod modernih motora, one su posebno važan kao precizan i dugotrajan generator varnice, što zahteva visok kvalitet izrade. Kao pionir u pogledu razvoja svećica, Bosch ima više od 100 godina iskustva i veruju mu prodavci i kupci. Iz tog razloga Bosch analizira šest zamenskih svećica koje su u ponudi po izuzetno niskim cenama. Iz tog razloga, izgled, struktura i korišćeni materijali su detaljno pregledani. Rezultat otkriva značajan defekt u kvalitetu, što može ugroziti kako motor tako i katalizator.

LOŠI MATERIJALI MOGU UGROZITI MOTOR

Materijali i završna obrada moraju biti visokog kvaliteta. Čak i u ovom pogledu, testirane svećice su ,,pale,,. Kod nekih uzoraka, otpornik na centralnoj elektrodi nedostaje. Nedostatak ovog bitnog detalja može rezultirati velikom erozijom elektroda, povećati trošenje i smanjujući radni vek svećice. Legure nikla su posebno pogodne kao materijal za elektrodu. Međutim, rizik od erozije i korozije se povećava sa povećanjem sadržaja gvožđa - do 97% kod nekih testiranih svećica, što za rezultat ima povećano trošenje. 

VAŽNO: TAČNOST ZAVRŠNE OBRADE

Kod proizvodnje svećica, tačnost, preciznost i čistoća su najvažnije stavke. Kontaminacija keramičkog izolatora svećice može brzo zatvoriti električno kolo između centralne elektrode i mase, što može dovesti do izostanka varnice. U slučaju oštećenja keramičkog izolatora svećice, nečistoće iz motornog prostora se zadržavaju na oštećenom delu čime se povećava rizik od izostanka paljenja. Kontaktna površina masene elektrode se sastoji od metalnih delova koji se mogu odlomiti i dovesti do oštećenja klipova i ventila. Neravnine na zavarenim površinama su rezultat nepreciznog procesa zavarivanja. One mogu dovesti do neželjenih varnica oko svećice dovodeći do izostanka paljenja i oštećenja katalizatora zbog ulaska nesagorelog goriva u izduvni blok. Povrh svega, nazivi svećica slični nazivima poznatih proizvođača mogu otežati razlikovanje proizvoda visokog i niskog kvaliteta.

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.
Ok Decline