Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

VESTI

Redovni servis filtera štiti putnike i motor

Bosch filteri su veoma precizno i kvalitetno izrađeni. Oni štite motor i putnike u vozilu od neželjenih čestica - i trebalo bi ih redovno menjati.

TELOHRANITELJI MOTORA 

U slučaju da filteri motora nisu zamenjeni na vreme, posledice mogu biti prilično neprijatne. Filteri goriva, ulja, usisnog vazduha i kabine štite motor, sistem ubrizgavanja i putnike. Kako bi pouzdano ispunjavali svoje zadatke moraju redovno da se menjaju, u intervalima zamene koje je proizvođač odredio. Prema tome, važno je ugraditi filtere koji će zadržati potreban stepen filtracije kroz ceo radni vek, a to su filteri proizvođača Bosch. Na kraju, proizvodi vrhunskog kvaliteta, obezbeđuju vrhunsku sigurnost. To je zbog materijala visokog kvaliteta, temeljne obrade i strogih testova proizvoda u skladu sa istim standardima koji se koriste za delove za prvu ugradnju. 

FILTERI GORIVA 

Filteri goriva štite sistem ubirzgavanja. Oni pouzdano odvajaju čestice i vodu iz goriva i doprinose optimalnim performansama motora. U slučaju začepljenja filtera goriva dolazi do smanjenog protoka ili potpunog prekida napajanja motora gorivom što dovodi do gubitka snage i prekida rada motora. U tom slučaju može doći do težeg oštećenja i pumpe za gorivo. Takođe, postoji veliki rizik od fizičkih oštećenja i korozije usled pojave vode u sistemu napajanja gorivom.

FILTER ULJA

Filteri ulja odstranjuju čađ i metalne čestice iz motornog ulja. Nedostatak pouzdanog podmazivanja motora uzrokovan začepljenim filterom ulja, za posledicu može imati prekomerno trošenje kliznih površina motora- što utiče na njegove performanse i ukupnu potrošnju ulja.

FILTERI VAZDUHA

Filteri vazduha čiste usisni vazduh koji se koristi za formiranje radne smeše, kako bi se zaštitile komponente motora od prljavštine i oštećenja. Začepljeni filter vazduha može da uzrokuje povećanje potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. To može čak dovesti do gubitka snage motora.

FILTERI KABINE

Filteri kabine obezbeđuju svež vazduh unutar vozila. Takođe, BOSCH FILTER osigurava anti-bakterijski kao i antialergijski efekat. U slučaju začepljenih filtera kabine, prozori i vetrobran se mogu znatno brže zamagliti smanjujući vidljivost. Povećaana koncentracija štetnih gasova i polena u kabinama može da smanji koncentraciju i dovede do alergijske reakcije. Naslage na isparivaču mogu dovesto do smanjenja performansi klima uređaja.

BOSCH preporučuje zamenu filtera kabine jednom godišnje ili na pređenih 15.000 kilometara, uz pridržavanje uputstva proizvođača prilikom zamene filtera.

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.
Ok Decline