Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

VESTI

Zašto je vašem automobilu potrebno motorno ulje

Zašto je vozilu neophodno motorno ulje, koje ulje je pravo, koja mu je cena? Koja je uloga motornog ulja u održavanju vozila?

Bez obzira na mnoga alternativna rešenja, većina vozila ima motorni pogon sa unutrašnjim sagorevanjem. Kako bi radili savršeno, neophodno im je motorno ulje. Upotrebom kvalitetnog ulja, smanjuje se trošenje pokretnih delova motora tokom rada na minimum. zbog toga je potrebno neprekidno obnavljati motorno ulje. Ulja, koja su danas na tržištu doprinose tome da su troškovi održavanja automobila niži. U vezi sa tim, vozite se u automobilima koja su ekonomičnija, što znači  da imaju veću snagu, troše manje goriva i imaju čistiji auspuh.

Rad motora je pouzdaniji i trajniji. To pozitivno utiče na sigurnost u drumskom saobraćaju. U današnje vreme postoji velika ponuda motornih ulja različitog kvaliteta. Ona su razvrstana prema viskoznosti i kvalitetu. Na osnovu gradacije lakše ćete se odlučiti za ono koje odgovara vašem vozilu. 

Faktor viskoznosti je najvažnija karakteristika ulja i menja se sa temperaturom. Recimo 10W označava ulja koja su primerena za upotrebu na niskim temperaturama. Što je brojka niža to je niža viskoznost na niskim temperaturama. ŠTA TO ZNAČI? To znači da je ulje više tečno i brže dolazi do svih potrebnih mesta u motoru, što direktno utiče na manje trošenje samog motora.

Obzirom na kretanje letnjih i zimskih temperatura na našem području, prepooručujemo sledeće razrede viskoznosti: 5W-30, 5W-40, 10W-40, 10W-50, 15W-40 i 15W-50.

Za benzinske motore ulja su označena slovom ,,S,,

Za dizel motore ulja su označena slovom ,,C,,

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.
Ok Decline