Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

VESTI

Bezbedna vožnja

Kako da vožnja bude bezbedna?

Neretko se dešava da ste u kolima, na mestu suvozača, i da osoba koja vozi upućuje negativne reči drugim učesnicima u saobraćaju zbog prebrze vožnje, bezobraznog skretanja ali i ozbiljnih propusta. Dok vozite, obično niste koncentrisani kao što mislite i upravo ta neusredsređenost je jedan od najčešćih uzroka nezgoda za volanom.

NEPAŽNJA 

Razlog za nepažnju je uglavnom upotreba mobilnih telefona. Čak i upotreba handsfree uređaja nije dovoljno bezbedna. Svaka radnja koju pravite dok upravljate vozilom, je potencijalna opasnost. Kucanje poruka je jednako opasno kao i vožnja u alkoholisanom stanju.

VOŽNJA NA NEPOZNATOM TERENU

Kada vozite na nepoznatom terenu, uglavnom razmišljate o tome kada ćete stići, a ne o znakovima pored kojih prolazite. To je nezgodna situacija čak i za iskusne vozače jer iziskuje dvostruku pažnju. Tada se obično prelazi granična linija trake u kojoj se nalazite. Pada vam koncentracija i ukoliko nemate suvozača, najbolje je da zastanete i pogledate znakove oko sebe ili poslušate GPS uputstvo. 

KONTROLA GUMA

Kada auto skrene sa puta, već je kasno, gume su izduvane. Da biste izbegli tragediju, svaki put kad planirate duži put ili ste na pumpi, proverite vazduh u gumama. Ukoliko su gume izduvane, odmah se zaustavite. Potražite mesto gde se možete parkirati. Ukoliko su totalno izduvane, ne nastavljajte vožnju.

BUDITE PAŽLJIVI PRILIKOM PARKIRANJA

Prilikom parkiranja je veoma bitno da pravilno manevrišete. Gume se najčešće izgule, mogu lako da puknu, kada parkirate pored ivičnjaka, a stradaju i felne.

BRZA VOŽNJA PO KIŠI

Magla, sneg, kiša, loši vremenski uslovi, uzrok su nezgoda na putu. Uzrok nezgode može biti čak i kratka letnja kiša, jer su posle kiše putevi klizavi.

SKRETANJE

Ukoliko ste primetili da ste promašili skretanje, ne ulećite naglo u krivinu, bolje promašite skretanje nego da izazovete saobraćajnu nesreću.

SEDIŠTE

Ne odgovara isti model svima isto. Svaki vozač mora dobro da nemesti sedište prema svom telu.

SAVET: 

Ako vozite nežno, kao sa jajetom ispod nogu, uštedećete gorivo!

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.
Ok Decline