Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

VESTI

Održavanje automobila u zimskim uslovima

Kako da održavate vaš automobil u zimskim uslovima?

Neretko se dešava da ujutro krenete na posao i zateknete svoj auto zatrpan snegom, smrznuti vetrobrani, zaleđena brava...U nastavku pročitajte par saveta kako da rešite navedene probleme, kako da brinete o svom automobilu zimi, koji su najbolji trikovi za rešavanje problema zaleđene brave, smrznutog vetrobrana...

Ukoliko nemate garažu, vaše vozilo zimi morate dodatno da zaštitite. Na taj način ga možete očuvati bolje i produžiti mu vek. I gume vašeg automobila zahtevaju zaštitu. U autoperionicama postoji mogućnost poliranja voskom. Vaš automobil operite i zaštitite pre najavljenih padavina. Ukoliko želite najbolju zaštitu za svoj automobil, u prodaji postoje razna sredstva za zaštitu boje od zimskih uticaja.

Sa točkova možete so uklanjati mikrofiber krpom i četkicama. Uz to možete koristiti i posebna sredstva. Vaše gume možete čistiti kada čistite auto i vodite računa da su propisno naduvane. Na hladnijim temperaturama vazduh se  skuplja pa vam se može učiniti da su gume izduvane. Što se vetrobrana tiče, nemojte zaboraviti da dopunite tečnost za njihovo čišćenje, koristite tečnost protiv zamrzavanja. Ukoliko su najavili sneg, a vaš auto stoji parkiran na parkiralištu, ustanite bar 10 minuta ranije. Pored zimske opreme u automobilu držite i opremu za čišćenje: metlice, četkicu, strugač leda, lopatu, rukavice.

Ukoliko nemate specijalne pokrivače za vetrobran, poželjno je da ga u toku zimskih dana držite zaštićenog komadom najlonske kese ili kartonom. To će mnogo olakšati čišćenje. Stavite prvo rukavice i metlicom očistite većinu snega, upalite automobil i uključite grejanje. Uz pomoć 70-to procentnog alkohola brzo možete odlediti stakla i vetrobran i uz pomoć strugača snega, posao ćete brzo završiti. Upaljačem zagrejte ključ, ukoliko je brava zaledila. Možete kupiti i poseban odleđivač za brave.

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.
Ok Decline