Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

Vesti

Metlice brisača

Kako vidite kroz vozačko staklo za vreme kiše?

Broj klasičnih brisača, sa okvirom - metlica brisača, se sve više smanjuje a njihovo mesto zauzimaju moderni brisači, ravni, aerodinamični. Aerodinamični brisači se serijski ugrađuju u veliku većinu novih automobila i samim tim potiskuju klasične brisače sa tržišta. Vozači koji se dobro brinu o svom automobilu upoznati su sa njegovim tehničkim karakteristikama i delovima u koje ubrajamo i brisače, gumice na brisačima. Koji su brisači bolji? Silikonski ili od prirodne gume? U nastavku pročitajte karakteristike i jednih i drugih.

LOŠA VIDLJIVOST IZAZIVA OKO 20% SAOBRAĆAJNIH NESREĆA!

Aerodinamičnost i jednaki pritisak po celokupnoj površini stakla je glavna prednost modernih brisača. Klasični brisači u odnosu na moderne su imali okvir koji samo uz pomoć 4-8 tačaka pritiska na gumicu brisača, dok moderni pritiskaju staklo sa beskonačnim brojem tačaka. Brisanje stakla samim tim je ravnomernije i tiše.

BRISAČI SA PLJOSNATIM METLICAMA

Brisači sa pljosnatim metlicama se koriste u poslednjoj generaciji vozila. Brisači sa pljosnatim metlicama imaju gumenu metlicu sa integrisanim spojlerom. Na ovaj način način se iskorišćava pritisak protoka vazduha. Ove metlice obezbeđuju savršenu vidljivost pri svim brzinama i vremenskim uslovima.

 

Joomla templates by Joomlashine