O nama

KO SMO I ČIME SE BAVIMO

 

CENTAR S, kao generalni uvoznik i distributer renomiranih brendova kao što su: COBUS VOZILAGREAT WALL - prodaja automobila, BOSCH - auto delovi i BOSCH DIZEL, MANNOL - ulja i maziva, HONDA POWER EQUIPMENT- agregati za struju, pumpe za vodu, kosilice za travu, motokultivatori, ručni i motorni alat, čistači snega, PUBERT i VARI program,  MOTOREX - ulja i maziva, EUROPOWER - agregati za struju, ENDRESS - generatori za struju,  KEGEL i ABRO - auto kozmetika, SCT - Germany rezervni delovi, ATE - diskovi i pločice, SBS - pločice za motocikle, GLOBAL WINDOW - auto folije, folije za stakla, folije za vozila i folije za objekte. Od nedavno i u sistemu BOSCH CAR SERVISA.

 

Proizvodi

 

Bosch auto delovi
Motorna ulja MANNOL
Auto kozmetika
SCT filteri
Agregati za struju
Pumpe za vodu
Great Wall Steed 6
GSE - COBUS
Estel - Aviation
Baštenski program
Motokultivatori
Ugradni motori
UV Folije
Endress agregati
Europower agregati

 

BRENDOVI

 

Bosch auto delovi
Mannol i SCT
Ate diskovi i pločice
Cobus vozila
Honda Power
Endress agregati
Great Wall automobili
Europower agregati

Zašto je vašem automobilu potrebno motorno ulje

Zašto je vozilu neophodno motorno ulje, koje ulje je pravo, koja mu je cena? Koja je uloga motornog ulja u održavanju vozila?

Bez obzira na mnoga alternativna rešenja, većina vozila ima motorni pogon sa unutrašnjim sagorevanjem. Kako bi radili savršeno, neophodno im je motorno ulje. Upotrebom kvalitetnog ulja, smanjuje se trošenje pokretnih delova motora tokom rada na minimum. zbog toga je potrebno neprekidno obnavljati motorno ulje. Ulja, koja su danas na tržištu doprinose tome da su troškovi održavanja automobila niži. U vezi sa tim, vozite se u automobilima koja su ekonomičnija, što znači  da imaju veću snagu, troše manje goriva i imaju čistiji auspuh.

Rad motora je pouzdaniji i trajniji. To pozitivno utiče na sigurnost u drumskom saobraćaju. U današnje vreme postoji velika ponuda motornih ulja različitog kvaliteta. Ona su razvrstana prema viskoznosti i kvalitetu. Na osnovu gradacije lakše ćete se odlučiti za ono koje odgovara vašem vozilu. 

Faktor viskoznosti je najvažnija karakteristika ulja i menja se sa temperaturom. Recimo 10W označava ulja koja su primerena za upotrebu na niskim temperaturama. Što je brojka niža to je niža viskoznost na niskim temperaturama. ŠTA TO ZNAČI? To znači da je ulje više tečno i brže dolazi do svih potrebnih mesta u motoru, što direktno utiče na manje trošenje samog motora.

Obzirom na kretanje letnjih i zimskih temperatura na našem području, prepooručujemo sledeće razrede viskoznosti: 5W-30, 5W-40, 10W-40, 10W-50, 15W-40 i 15W-50.

Za benzinske motore ulja su označena slovom ,,S,,

Za dizel motore ulja su označena slovom ,,C,,

 

Triše Kaclerovića 24a, Beograd

+381 11 3970 350 lok.107, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Karađorđeva 71, Beograd

+381 11 2631-888, +381 64 82 555 86

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Smederevski put 2a, Boleč, Beograd

+ 381 11 8063 555, +381 11 8064 555

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Joomla templates by Joomlashine
Kolačići nam olakšavaju pružanje usluga. Korišćenjem naših usluga dozvoljavate nam da koristimo kolačiće.