Auto delovi: Triše Kaclerovića 24a, Beograd; 011/3970-350 lok.107  -Salon: Karađorđeva 71, Beograd; 064/82-555-86  -Servis: Smederevski put 2a, Boleč: 011/8063-555

Gde smo

Proizvodi

Agregati za struju

Agregati za struju

Agregati za struju veliki izbor - prodaja Centar S Beograd

Agregati za struju su uređaji koji mehaničku energiju pretvaraju u električnu. Honda agregati za struju mogu biti na dva pogona: benzinski i dizel pogon. Snaga agregata za struju se izražava u kVA. Agregati za struju mogu biti:  

  • mobilni
  • stacionirani

Agregati za struju iz kategorije mobilnih se koriste uglavnom za rad na terenu. Stacionirani agregati za struju preduzeća Centa S, se koriste u:

  • industriji,
  • javnim i stambenim objektima
  • u slučaju nestanka struje.

Šta je agregat za struju?

Agregat označava skup dve ili više mašina spojenih da obrazuju složeni mašinski uređaj. U tom uređaju jedna mašina čini pokretač , pogonska mašina, a druga pretvara tu energiju u drugi oblik. U zavisnosti od vrste spojenih mašina agregati mogu biti: motor-generator, turbo-generator, turbo-kompresor i dr.

Treba da znate: 

Agregati za struju proizvode naizmeničnu struju koja je opasna po život. Oni prilikom rada ispuštaju ugljen-monoksid koji u zatvorenom prostoru, u određenoj količini, može biti veoma opasan. Sigurnost neka vam bude na prvom mestu, prilikom otklanjanja kvara u radu agregata za struju. Ukoliko nemate iskustva u tome i ne znate po kom principu agregat radi, prepustite ovlašćenom servisu da uradi posao umesto vas. Ako se ipak, sami morate upustiti u to, znajte da motor mora biti isljučen pre bilo kakvih provera. Pre nego što isključite agregat, ugasite i sve uređaje koji su spojeni na isti. U uslovima visokog stepena vlage, izbegavajte popravljanje uređaja. Za proveru elektronskih komponenti agregata za struju, merni instrument je neophodan. Proverite:  rad motora, zvuk motora i da li postiže dovoljan broj obrtaja. Proverite i žice na agregatu, spojeve i osigurače. Ukoliko je žica očvrsnula od zagrevanja postoji opasnost od pucanja i raspadanja, a to može dovesti do kratkog spoja i kvarova. Proverite i stanje utičnica. Ukoliko na njima primetite garež, to je indikacija da je došlo do kratkog spoja. Osigurače testirajte mernim uređajem, kao i četkice alternatora. Na njima ne sme biti otpora a navoji alternatora moraju biti ujednačene boje. Na kliznim prstenovima alternatora ulje i mast nisu poželjni. U svim pomenutim slučajevima radi se o mehaničkim kvarovima. Električarske kvarove na agregatu ćete teško otkloniti, jer će biti potrebno promeniti delove. Naši agregati za struju idealni su za kuće i vikendice. 

 
Agregati za struju HondaAgregati za struju Honda

 

 

Triše Kaclerovića 24a, Beograd

+381 11 3970 350 lok.107, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Karađorđeva 71, Beograd

+381 11 2631-888, +381 64 82 555 86

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Smederevski put 2a, Boleč, Beograd

+ 381 11 8063 555, +381 11 8064 555

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.s

Joomla templates by Joomlashine